Ančių kepenėlių paštetas
Patinka
1 0

Ančių kepenėlių paštetas

4 asmenims, -ų

 

1

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 200 g
    ančių kepenėlių
  • 100 g
    sviesto 
  • 20 g
    alyvuogių aliejaus 
  • 1 vnt.
    saldžiojo svogūno
  • 1 arb. š.
    kapotų petražolių
  • skiltelės česnako
  • 0.5 v. š.
    kapotų čiobrelių
  • žiupsnio druskos 
  • žiupsnio pipirų
  • 20 g
    brendžio
 

Pamokymas

Mažame puode ištirpinkite 30 g sviesto su alyvuogių aliejumi. Sudėkite smulkintus svogūnus ir česnaką, pakepkite 5 minutes. Sumeskite ančių kepenėles ir pakepinkite dar 2 minutes. Suberkite petražoles, čiobrelius, pagardinkite druska ir pipirais. Pamaišykite, tada nukelkite nuo ugnies, įdėkite 70 g sviesto ir sutrinkite trintuvu. Supilkite brendį ir gerai išmaišykite. Uždenkite puodą maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. Skanaus!

Patarimas. Paštetą galite skanauti su duonos traškučiu ir mėgstamu džemu. Pavyzdžiui, bruknių, apelsinų ar svogūnų.

 

Panašūs receptai