Aviena marokietiškai su baltųjų pupelių piurė
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Pagrindiniai patiekalai, Mėsos patiekalai

Aviena marokietiškai su baltųjų pupelių piurė

4 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 500 g
    avienos kumpio
  • 2 v. š.
    maltos raudonosios paprikos
  • 3 v. š.
    malto cinamono
  • 400 g
    pomidorų savo sultyse 
  • ryšulėlio petražolių
  • 200 g
    baltųjų pupelių
  • 1 vnt.
    svogūno
  • skiltelės česnako
  • 20 g
    sviesto 
  • 200 ml
    kokosų pieno ICA
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • pipirų
 

Pamokymas

Avieną supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, pagardinkite raudonąja paprika, cinamonu, druska bei pipirais pagal skonį ir kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol dailiai apskrus. Supilkite smulkintus pomidorus savo sultyse, leiskite užvirti. Troškinkite avieną apie 30 min. arba kol mėsa taps minkšta. Baigiant kepti apiberkite kapotomis petražolėmis. Garnyrui paruoškite baltųjų pupelių piurė. Pernakt vandenyje mirkytas pupeles išvirkite. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite pjaustytą svogūną, įberkite žiupsnį druskos ir kepkite apie 5 min. Kai suminkštės, pagardinkite pipirais, kapotu česnaku ir dar pakepkite apie pusę minutės. Į trintuvą suberkite išvirtas pupeles, apkeptus svogūnus, įpilkite pakaitinto iki rudumo sviesto, kokosų pieno ir sutrinkite iki vientisos masės. Paskaninkite druska. Dar šiltą pupelių piurė patiekite su aromatinga aviena. Skanaus!

 

Panašūs receptai