Braškių salotos su aguoniniu užpilu
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Lengvas, iki 20 min., Garstyčių, Riešutų, Salotos ir mišrainės

Braškių salotos su aguoniniu užpilu

6 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 300 g
    romaninių salotų 
  • 250 g
    braškių
  • 1 v. š.
    aguonų
  • 1 v. š.
    migdolų
  • 20 g
    alyvuogių aliejaus 
  • 25 g
    medaus 
  • 25 g
    garstyčių 
  • 45 ml
    baltojo vyno acto
 

Pamokymas

Gerai nuplautas braškes ir salotų lapus susmulkinkite vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į didelį dubenį. Švelniai pamaišykite. Pagardui aguonas sumaišykite su alyvuogių aliejumi, medumi, garstyčiomis bei baltojo vyno actu. Įdėkite salotas į mažesnius indelius, apšlakstykite paruoštu užpilu, pabarstykite kapotais paskrudintais migdolais (galima naudoti migdolų drožles) ir mėgaukitės gaivumu!

 

Panašūs receptai