Brokoliai su pikantišku padažu
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Laktozės, Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Žuvies, Salotos ir mišrainės, Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai

Brokoliai su pikantišku padažu

6 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 2 kg
    brokolių
  • 8 vnt.
    ančiuvių filė
  • 50 g
    juodųjų alyvuogių be kauliukų 
  • 1 vnt.
    svogūno
  • 50 g
    kietojo sūrio
  • 250 ml
    alyvuogių aliejaus 
  • 300 ml
    sauso baltojo vyno
  • žiupsnio druskos 
  • žiupsnio juodųjų pipirų
 

Pamokymas

Susmulkinkite ančiuvius, alyvuoges, svogūną, sutarkuokite 40 g kietojo sūrio ir sudėkite į dubenį. Įpilkite 200 ml alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnį druskos, pipirų ir viską gerai sumaišykite. Kepimo inde sluoksniuokite paruoštą aliejaus mišinį su brokolių žiedynais, suskaidytais į vidutinio dydžio gabaliukus. Viršutinis sluoksnis turi būti brokolių. Galiausiai ant viršaus pilkite likusį aliejų bei vyną, indą uždenkite aliuminio folija ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 1,5 val. Patiekdami apiberkite likusiu kietuoju sūriu. Gardu valgyti su duonos skrebučiais ar keptomis bulvytėmis.

 

Panašūs receptai