Gardūs žuvų piršteliai su traškiomis salotomis
Patinka
1 0


Klasifikacinės žymos

Kiaušinių, Lengvas, iki 20 min., Žuvies, Riešutų, Pagrindiniai patiekalai, Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai

Gardūs žuvų piršteliai su traškiomis salotomis

2 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • Žuvų piršteliams
  • 500 g
    ilgųjų jūrinių lydekų filė 
  • 1 vnt.
    kiaušinio
  • 100 g
    makadamijų riešutų
  • 50 g
    džiūvėsėlių
  • 2 skiltelių
    česnako
  • 2 v. š.
    kapotų petražolių
  • 1 vnt.
    citrinos
  • žiupsnio druskos
  • Salotoms
  • 0.2 vnt.
    raudonojo kopūsto
  • 1 vnt.
    morkos
  • 0.5 vnt.
    raudonojo svogūno
  • 1 v. š.
    majonezo
  • 1 v. š.
    kapotų petražolių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio pipirų
 

Pamokymas

Atšildykite jūrinių lydekų filė ir supjaustykite 2 cm storio juostelėmis. Paskaninkite druska ir atidėkite. Į grūstuvę dėkite riešutus, česnaką, sutarkuotą citrinos žievelę ir kapotas petražoles. Atsargiai sutrinkite, kad riešutai nepaleistų daug aliejaus, ir išmaišykite. Į riešutų masę suberkite džiūvėsėlius ir dar kartą gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinį. Kiekvieną žuvies juostelę merkite į kiaušinio plakinį ir, apvolioję sugrūstu mišiniu, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12 min., kol paviršius taps rusvai auksinis ir traškus. Tuo tarpu paruoškite salotas. Smulkiai supjaustytą raudoną kopūstą sumaišykite su morkų šiaudeliais ir raudonojo svogūno pusžiedžiais. Pagardinkite majonezu, petražolėmis, įberkite pagal skonį druskos bei pipirų ir gerai išmaišykite. Pikantiškus žuvų pirštelius patiekite su traškiomis raudonų kopūstų salotomis. Skanaus!

 

Panašūs receptai