Indiška vištiena „Tikka masala“
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Laktozės, daugiau kaip 40 min., Vidutinis, Pagrindiniai patiekalai, Mėsos patiekalai

Indiška vištiena „Tikka masala“

6 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 450 g
    vištienos filė
  • 300 g
    „Basmati“ ryžių 
  • Vištienos marinatui
  • 1
    puodelio natūralaus jogurto
  • 0.5
    citrinos
  • 0.5 arb. š.
    maltos ciberžolės
  • 0.2 arb. š.
    prieskonių mišinio „Garam masala“,
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • „Tikka masala“ padažui
  • 1 v. š.
    tarkuoto imbiero
  • 1 v. š.
    smulkinto česnako
  • 1 v. š.
    aliejaus
  • 1 v. š.
    sviesto 
  • 1
    svogūno
  • 3 v. š.
    grietinėlės
  • šviežių kalendrų lapų,
  • 1
    puodelio vandens
  • 0.5 v. š.
    malto kumino
  • 0.5 v. š.
    maltos kalendros
  • 400 g
    pomidorų (be odelės, sukapotų)
  • 1 v. š.
    rudojo cukraus
  • 0.5 arb. š.
    „Garam masala“
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį juodųjų pipirų
 

Pamokymas

Visas marinato sudedamąsias dalis, išskyrus jogurtą, sudėkite į vieną indą ir ištrinkite iki vientisos masės. Supilkite jogurtą ir viską gerai išmaišykite. Sumeskite norimu dydžiu supjaustytus vištienos gabaliukus ir darsyk išmaišykite. Leiskite pastovėti per naktį. Dideliame puode vidutiniškai įkaitinkite aliejų ir sviestą. Sudėkite tarkuotą imbierą, susmulkintą česnaką ir kepkite 1 min. ant vidutinės ugnies. Įberkite maltos kalendros, kumino, juodųjų pipirų. Pakepkite 20–30 sek. Įdėkite supjaustytą svogūną ir druskos. Kepkite maišydami, iki svogūnai pagels. Pridėkite pomidorų (be odelės, sukapotų). Virkite, kol pomidorai suminkštės. Suverskite vištieną ir kepkite 3–4 min. Įberkite prieskonių mišinio „Garam masala“, rudojo cukraus ir įpilkite tiek vandens, kad apsemtų vištieną. Troškinkite uždengę 20 min., kol padažas sutirštės. Supilkite grietinėlę. Luktelėkite, kol viskas užvirs, ir nukelkite nuo ugnies. Pabarstykite pjaustytomis kalendromis ir patiekite su „Basmati“ ryžiais.

 

Panašūs receptai