Indiškas grybų ir bulvių troškinys su kariu
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Lengvas, iki 20 min., Pagrindiniai patiekalai

Indiškas grybų ir bulvių troškinys su kariu

2 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 2 v. š.
    alyvuogių aliejaus 
  • 1 vnt.
    svogūno
  • 1 vnt.
    bulvės
  • 1 vnt.
    baklažano
  • 250 g
    pievagrybių
  • 0.5 arb. š.
    kario miltelių
  • 0.5 vnt.
    kubelio daržovių sultinio 
  • 400 ml
    kokosų pieno
  • žiupsnio petražolių
  • druskos (pagal skonį)
  • 200 g
    Basmati ryžių garnyrui (jei norite)
 

Pamokymas

Paruoškite ingredientus. Susmulkinkite svogūnus, stambiais kubeliais supjaustykite bulvę (apie 1,5–2 cm), ketvirčiuokite baklažanus, o ketvirčius suraikykite 1 cm griežinėliais, stambesnius pievagrybius supjaustykite į keturias dalis, smulkesnius palikite, sukapokite petražoles. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitintame aliejuje kepkite svogūnus, iki pagels. Tuomet sudėkite bulves ir uždengę kepkite retkarčiais pamaišydami ant mažos ugnies, kol bulvės pradės minkštėti (~ 7 min.) Sumeskite baklažanus, pievagrybius ir kepkite dar 8 min. Suberkite kario miltelius, supilkite sultinį, kokosų pieną, paskaninkite druska ir virkite dar 15 min. ant silpnos ugnies. Paskaninkite druska. Pabaigoje apibarstykite petražolėmis ir skanaukite!

Patarimas: jei norite, kad patiekalas būtų dar sotesnis, patiekite su Basmati ryžiais.

 

Panašūs receptai