Itališkas vynuogių pyragas
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Kiaušinių, Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Glitimo, Desertai, Konditerija

Itališkas vynuogių pyragas

6 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 50 g
    rudojo cukraus
  • 125 g
    kukurūzų krakmolo
  • 250 g
    miltų
  • 2
    kaimiškų kiaušinių 
  • 5 v. š.
    alyvuogių aliejaus 
  • 2 v. š.
    medaus
  • 900 g
    žaliųjų besėklių vynuogių „Sultana“
  • 2.5 arb. š.
    kepimo miltelių
 

Pamokymas

Į dubenį supilkite sausus produktus, t. y. cukrų, kukurūzų krakmolą, miltus, kepimo miltelius. Viską išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų ir medų. Labai gerai išminkykite tešlą, suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite 1 valandai į šaldytuvą. Nuplaukite vynuoges ir nuskabykite šakeles. Atšalusią tešlą padalykite į dvi lygias dalis ir iškočiokite. Vieną tešlos lakštą dėkite į riebalais išteptą apvalią kepimo formą, suberkite vynuoges ir uždenkite kitu tešlos lakštu. Pyragą kepkite apie 50 minučių 200 °C temperatūros orkaitėje.

 

Panašūs receptai