Japoniškas „sukiyaki“ su jautiena
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Sdėtyje yra sojų, Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Pagrindiniai patiekalai, Mėsos patiekalai

Japoniškas „sukiyaki“ su jautiena

4 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 2 v. š.
    aliejaus 
  • 400 g
    jautienos nugarinės
  • 1 v. š.
    cukraus 
  • 2 v. š.
    sojų padažo 
  • 200 g
    sojų varškės sūrio (jap. tofu)
  • 5 vnt.
    valgomųjų dantenių (shiitake)
  • 150 g
    pilkųjų kupstabudžių (shimeji)
  • 250 g
    plonų ryžių makaronų
  • 0.5 vnt.
    pekininio kopūsto
  • žiupsnio svogūnų laiškų
 

Pamokymas

Pasiruoškite ingredientus. Jautieną supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, pekininį kopūstą supjaustykite ~ 6 mm juostelėmis, valgomuosius dantenius suraikykite griežinėliais (jei grybai dideli, padalinkite juos į 4 dalis ir tada pjaustykite griežinėliais), pašalinkite shimeji grybų šaknis, sojų varškės sūrį susmulkinkite maždaug 1 cm kubeliais. Į verdantį pasūdytą vandenį sumeskite makaronus ir virkite pakuotėje nurodytą laiką (~ 5 min). Nusausinkite kiaurasamtyje, įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų ir atidėkite. Gilioje keptuvėje arba puode vidutiniškai įkaitinkite aliejų. Suberkite cukrų, supilkite sojų padažą, kai cukrus ištirps, sumeskite jautienos griežinėlius ir viską maišydami pakepkite (apie 2 min.) Tuomet sudėkite grybus, kopūstus, svogūnų laiškus ir kepkite maišydami 10–15 min. Sumeskite makaronus ir supjaustytą sojų varškės sūrį. Jei norite, galite įpilti daugiau sojų padažo ir (ar) įberti cukraus. Pastaba. Jei neturite nurodytų grybų, galite naudoti kitus Jums patinkančius, pavyzdžiui, pievagrybius, enoki grybus.

 

Panašūs receptai