Kalakutienos kukuliai su špinatais ir makaronais
Patinka
1 0


Klasifikacinės žymos

Kiaušinių, Laktozės, Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Pagrindiniai patiekalai, Makaronų patiekalai, Mėsos patiekalai

Kalakutienos kukuliai su špinatais ir makaronais

4 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 300 g
    kalakutienos faršo
  • 2 v. š.
    manų kruopų
  • 1 vnt.
    kiaušinio 
  • 50 g
    36 proc. riebumo grietinėlės
  • 200 g
    špinatų
  • 1 vnt.
    svogūno
  • 1
    skiltelės česnako
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio pipirų
  • žiupsnio kario prieskonių
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 400 g
    penne makaronų 
 

Pamokymas

Kalakutienos faršą sumaišykite su kiaušiniu ir manų kruopomis, pagardinkite druska, pipirais, kariu ir formuokite nedidelius kukuliukus. Dėkite juos į verdantį vandenį ir virkite ant nedidelės ugnies apie 20 min. Tuo tarpu keptuvėje ant aliejaus apkepkite kapotą svogūną ir česnaką. Į keptuvę dėkite špinatų lapelius ir maišydami apkepkite. Pagardinkite druska, pipirais, pilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Į dubenį ar priešpiečių dėžutę dėkite išvirtus penne makaronus, pilkite padažo su špinatais, o ant viršaus – gardžių kalakutienos kukulių. Skanaus!

 

Panašūs receptai