Kepta antis, įdaryta vaisiais ir daržovėmis
Patinka
1 1


Klasifikacinės žymos

daugiau kaip 40 min., Vidutinis, Pagrindiniai patiekalai, Mėsos patiekalai

Kepta antis, įdaryta vaisiais ir daržovėmis

6 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • Patiekalui reikės:
  • 3 kg
    sveriančios anties
  • 100 g
    džiovintų obuolių
  • 4 vnt.
    svogūnų
  • 1 v. š.
    mairūnų
  • 300 g
    konservuotų ananasų
  • 275 ml
    raudonojo vyno
  • 525 ml
    vandens
  • druskos
  • pipirų
 

Pamokymas

Ananasus nuvarvinkite ir supjaustykite pusės centimetro dydžio kubeliais. Jei reikia, pasmulkinkite džiovintus obuolius. Svogūnus suraikykite griežinėliais. Vaisius sumaišykite su svogūnais, berkite mairūną ir laikykite 12 val. Išplaukite antį, kaklą ir sparnų galus nupjaukite. Anties vidų ir išorę įtrinkite druska, pipirais, prikimškite įdaro ir užsiūkite. Į kepimo formą įpilkite 300 ml vandens ir įdėkite paukštį. Šaukite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite pusantros valandos, tada apverskite, pilkite 125 ml vandens ir kepkite dar valandą. Paruoškite padažo: kepimo metu išsiskyrusias sultis perkoškite, įpilkite 100 ml vandens, 275 ml raudonojo vyno ir užvirkite, įberkite pipirų, jei reikia – druskos, pilkite į padažinę ir patiekite prie keptos anties.

 

Panašūs receptai