Kiaulienos šašlykai su kadagių-garstyčių majoneziniu marinatu
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Lengvas, iki 20 min., Garstyčių, Pagrindiniai patiekalai, Grilio sezonui, Mėsos patiekalai

Kiaulienos šašlykai su kadagių-garstyčių majoneziniu marinatu

8 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 200 g
    majonezo
  • 70 g
    baltojo vyno
  • 2 v. š.
    šaukštų druskos
  • 8 g
    džiovintų kadagių uogų
  • 2.5 g
    maltų laurų lapelių,
  • žiupsnio penkių rūšių pipirų mišinio
  • žiupsnio raudonėlių
  • 2.5 kg
    kiaulienos sprandinės
  • 2 v. š.
    šaukštų garstyčių grūdelių
  • šakelės šviežių rozmarinų
  • ryšelio laiškinių česnakų
 

Pamokymas

Mėsą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Į vyną berkite smulkintas kadagių uogas, garstyčių grūdelius, druską, pipirus, raudonėlius, laurų lapelius, smulkintus laiškinius česnakus ir rozmarinus. Paruoštą marinatą užpilkite ant mėsos, išmaišykite ir leiskite prieskoniams įsigerti – vis pamaišydami laikykite 2–6 val. Paskui sukrėskite majonezą, išmaišykite ir palikite vėsiai per naktį marinuotis. Suverkite ant iešmų ir kepkite ant gerai įkaitusių žarijų. Skanaus!

 

Panašūs receptai