Kiniški karameliniai bananai
Patinka
6 0


Klasifikacinės žymos

Sezamo sėklų, iki 20 min., Lengvas, Desertai

Kiniški karameliniai bananai

4 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 3 vnt.
    bananų (geriau žalesnių)
  • 100 g
    kvietinių miltų 
  • 100 g
    kukurūzų krakmolo
  • 150 ml
    šalto vandens
  • 500 ml
    aliejaus kepti
  • Karamelei
  • 100 g
    cukraus 
  • 1 v. š.
    vandens
  • 2 v. š.
    sezamų sėklų
 

Pamokymas

Kiekvieną bananą supjaustykite į 4 dalis. Miltus ir krakmolą sumaišykite su vandeniu. Turėtumėte gauti jogurto konsistencijos tešlą. Į puodą įpilkite tiek aliejaus, kad užtektų bananams apsemti. Gerai įkaitinkite. Panardinkite vaisius į tešlą ir meskite į karštą aliejų. Gruzdinkite, kol ims geltonuoti (apie 2–3 min). Apskrudusius bananus dėkite ant popierinės servetėlės, kad sugertų aliejaus perteklių. Paruoškite karamelę. Į nedidelį puodą supilkite cukrų ir vandenį. Nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies. Iš pradžių būsimoji karamelė bus balta (pusiau skaidri), paskui ims geltonuoti. Kai tik pradės lengvai ruduoti, iškart nukelkite nuo ugnies. Nekaitinkite per ilgai, nes ji sudegs ir bus karti. Apskrudusius bananų gabalėlius nedelsdami (kol karamelė nesukietėjo) panardinkite į karamelę ir iškart meskite į ledinį vandenį (galite su ledukais). Sukietėjusius gardėsius dėkite į lėkštę ir apibarstykite sezamų sėklomis. Galite patiekti su ledais. Skanaus!

Patarimas. Vietoje bananų galite naudoti ir kitus vaisius, pavyzdžiui, obuolius, ananasus.

 

Panašūs receptai