Krevečių ir daržovių tempura
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Sdėtyje yra sojų, Lengvas, iki 20 min., Užkandžiai

Krevečių ir daržovių tempura

6 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 150 g
    miltinio mišinio tempurai gaminti
  • 8
    nuluptų tigrinių krevečių su uodegėlėmis
  • 100 g
    jaunų brokolių su koteliais 
  • 100 g
    žirnelių ankščių
  • 500 ml
    rapsų aliejaus kepti
  • 8 vnt.
    valgomųjų dantenių (shiitake)
  • 100 g
    šviežių jaunų morkų
  • šviežiai maltų juodųjų pipirųpagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • Padažui
  • 1
    žaliosios citrinos sulčių
  • 2 v. š.
    medaus
  • 2 v. š.
    ryžių acto
  • 150 g
    sojų padažo 
  • 1 v. š.
    kapotų svogūno laiškų
 

Pamokymas

Patarimas. Patiekalui galite naudoti ir kitus Jums patinkančius produktus: baklažanus, cukinijas, šparagines pupeles (smidrus), pievagrybius ir t. t.

Pasiruoškite produktus. Išlukštentas krevetes nusausinkite, pabarstykite druska ir pipirais. Stambesnias morkas supjaustykite Jums patinkančio pločio juostelėmis. Jei yra stambių grybų, perpjaukite pusiau. Brokolius, žirnelių ankštis nuplaukite, gerai nusausinkite ir atidėkite į šalį. Daržoves nuplikykite verdančiu vandeniu arba garais. Nedideliame indelyje sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis: žaliosios citrinos sultis, ryžių actą, sojų padažą ir medų. Pridėkite sukapotų svogūnų laiškų. Paruoškite tešlą mirkyti pagal pakuotėje nurodytą instrukciją. Ant pjaustymo lentos ar lėkštės pasiklokite popierinį rankšluostį (jis sugers aliejaus perteklių). Į gilų puodą supilkite aliejų ir įkaitinkite jį iki 170–190 0C. Aliejus turi būti nei per šaltas (tešla riebalų prisigers), nei per karštas (tešla sudegs, o vidus neiškeps). Tuomet po vieną tešloje pamirkykite paruoštus produktus ir nupurtykite jos perteklių. Greitai, bet atsargiai panardinkite juos į karštą aliejų. Patogu naudotis žnyplėmis. Taip sudėkite 3–5 gabaliukus (priklausomai nuo indo dydžio). Retkarčiais pavartykite. Sulipusius gabaliukus atskirkite. Kepkite, kol tešla taps švelniai šviesios aukso spalvos, maždaug 2–3 min. Gabaliukus ištraukite iš aliejaus ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.

 

Panašūs receptai