Lašiša su vynuogių ir migdolų salotomis
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Lengvas, iki 20 min., Žuvies, Riešutų, Pagrindiniai patiekalai, Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai

Lašiša su vynuogių ir migdolų salotomis

4 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 800 g
    lašišos kepsnelių arba lašišinio upėtakio filė (4 x 200 g)
  • 200 g
    makaronų risini (forma panaši į ryžių)
  • 170 ml
    alyvuogių aliejus (70 ml kepti, 100 ml padažui)
  • druskospagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • 50 g
    migdolų drožlių
  • 100 g
    jaunų špinatų lapų
  • 200 g
    žalių besėklių vynuogių
  • 0.5 arb. š.
    šviežių petražolių
  • 0.5
    citrinos
  • 0.5 arb. š.
    kalendrų sėklų
  • 50 g
    kedrinių pinijų
  • 0.5 arb. š.
    šviežių mėtų
  • 2
    skiltelių česnako
  • 0.5 arb. š.
    kumino
 

Pamokymas

Makaronus išvirkite, kaip nurodyta pakuotėje. Kiaurasamtyje perplaukite šaltu vandeniu, leiskite nuvarvėti ir apšlakstykite aliejumi, kad nesuliptų. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite žuvies gabaliukus. Abi puses kepkite po 2 min. arba kol lengvai apskrus. Pagardinkite druska ir pipirais. Tada žuvį pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C, ir kepkite 12–14 min. Keptuvėje be aliejaus arba orkaitėje trumpai pakepinkite migdolų drožles ir kedrines pinijas (kol lengvai apskrus). Keptuvėje iki vidutinio karštumo įkaitinkite aliejų. Jame trumpai (iki 1 min.) apkepkite špinatų lapus. Tuomet įmaišykite per pusę perpjautas vynuoges. Jas trumpai apkepkite (iki 1 min.). Sudėkite virtus makaronus, išmaišykite ir nukelkite. Suberkite migdolų drožles, kedrines pinijas, kapotas mėtas bei petražoles ir viską išmaišykite. Paruoškite padažą: sumaišykite 100 ml aliejaus, citrinos sultis, smulkintą česnaką, kalendrą, kuminą ir druską su pipirais. Į dideles lėkštes sudėkite salotas ir žuvis. Viską apšlakstykite padažu. Galite papuošti kapotais žalumynais. Skanaus!

 

Panašūs receptai