Lazanija su varškės ir špinatų įdaru
Patinka
0 2


Klasifikacinės žymos

Kiaušinių, Laktozės, Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Pagrindiniai patiekalai, Vegetariški patiekalai

Lazanija su varškės ir špinatų įdaru

4 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 2 v. š.
    grietinės 
  • 2
    skiltelių česnako
  • 2 vnt.
    svogūnų
  • 4 v. š.
    sviesto 
  • 8 vnt.
    saulėje džiovintų pomidorų 
  • 300 ml
    pieno 
  • 1 v. š.
    miltų 
  • 1 arb. š.
    prieskoninių žolelių
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio pipirų
  • 12
    lazanijos lakštų 
  • 200 g
    varškės 
  • 500 g
    špinatų 
  • 100 g
    fermentinio sūrio 
  • 1 vnt.
    kiaušinio 
 

Pamokymas

Paruoškite du lazanijos įdarus.Varškę sutrinkite su kiaušinio tryniu, grietine ir pagardinkite druska. Keptuvėje išlydykite 1 šaukštą sviesto, pakepinkite smulkiai kapotus svogūnus ir česnakus, sumeskite plėšytus špinatų lapelius, užberkite druskos, prieskoninių žolelių, pipirų ir troškinkite 5 min. Baltajam padažui puode išlydykite 2 šaukštus sviesto, suberkite miltus ir pakepkite. Tada pamažu supilkite pieną ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Į likusiu sviestu išteptą kepimo formą aukštais kraštais dėkite 2–3 lazanijos lakštus taip, kad neliktų tarpų. Ant viršaus paskleiskite varškės įdaro ir pabarstykite smulkintais saulėje džiovintais pomidorais. Berkite ploną sluoksnį tarkuoto sūrio ir pašlakstykite padažu. Uždėję kitą lakštų sluoksnį, tą patį padarykite su špinatų įdaru. Taip paeiliui sluoksniuokite, kol sudėsite visus lakštus ir įdarą. Viršuje turi būti lakštinių sluoksnis. Ant viršaus suberkite likusį sūrį ir supilkite visą padažą. Formą sandariai uždenkite folija ir kepkite 170–180 °C orkaitėje 35–40 min. Paskui foliją nuimkite ir kepkite, iki patiekalo viršus dailiai apskrus. Skanaus!

 

Panašūs receptai