Marokietiškas ėrienos troškinys
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Riešutų, Pagrindiniai patiekalai, Mėsos patiekalai

Marokietiškas ėrienos troškinys

4 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • druskos ir pipirų (pagal skonį)
  • 700 g
    liesos ėrienos (arba avienos)
  • 2
    valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1
    svogūno
  • 2
    česnako skiltelių
  • 1
    kubelio vištienos sultinio RIMI
  • 1
    apelsino
  • 0.5
    arb šaukštelio cinamono
  • 1
    arb. šaukštelio medaus
  • 175 g
    šviežių abrikosų
  • 1
    valg. šaukšto susmulkintų šviežių mėtų
  • 25 g
    migdolų drožlių
  • Garnyrui
  • 10 g
    aliejaus arba sviesto
  • 200 g
    kuskuso
  • 200 ml
    vandens (sultiniui)
 

Pamokymas

Mėsą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais (maždaug 2 x 2 cm). Svogūną susmulkinkite, česnako skilteles nulupkite ir sugrūskite. Vidutinio stambumo tarka nutarkuokite apelsino žievelę (žiupsnį), o iš minkštimo išspauskite sultis. Migdolų drožles kepinkite keptuvėje (arba orkaitėje), kol gražiai apskrus. Nedegiame puode ar gilioje keptuvėje su dangčiu įkaitinkite aliejų. Sumeskite mėsos gabaliukus ir maišydami kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies 3–4 min. Išimkite mėsą ir laikinai atidėkite. Į likusį aliejų sumeskite svogūnus su česnakais ir maišydami kepkite, iki suminkštės (apie 5 min). Tada įmaišykite mėsą. Į troškinį įdėkite cinamoną, medų, apelsino žieveles, supilkite apelsino sultis. Sultinio kubelį ištirpinkite 800 ml karšto vandens ir supilkite į troškinį. Viską užvirinkite, uždenkite ir ant švelnios ugnies troškinkite apie 1 val. Paskaninkite druska ir pipirais (pagal skonį). Tuomet sumeskite abrikosus (perpjautus per pusę arba į suraikytus 4 dalis), du trečdalius mėtų ir troškinkite dar 30 min., iki mėsa suminkštės. Kol mėsa troškinasi, pasiruoškite kuskusą pagal pakuotėje nurodytą instrukciją. Į lėkštes įdėkite kuskuso, aplink jį įkrėskite troškinio. Viską apibarstykite likusiomis mėtomis ir migdolų drožlėmis. Skanaus!

 

Panašūs receptai