Marokietiškas vegetariškas filo tešlos pyragas
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Riešutų, Vegetariški patiekalai

Marokietiškas vegetariškas filo tešlos pyragas

8 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 5
    valgomųjų svogūnėlių 
  • 500 g
    moliūgo
  • 75 g
    sviesto 
  • 0.5
    paprikos
  • 0.5
    baklažano
  • 3 v. š.
    alyvuogių aliejaus RIMI
  • 200 g
    konservuotų avinžirnių 
  • 1 v. š.
    grūstų kalendrų sėklų
  • saujos šviežių kalendrų
  • 1 v. š.
    maltos saldžiosios paprikos
  • 1 v. š.
    cinamono
  • 2
    skiltelių česnako
  • 2 cm
    gabalėlio imbiero
  • 30 g
    lukštentų pistacijų 
  • 60 g
    migdolų 
  • 100 g
    pakelio filo tešlos
 

Pamokymas

Iš šaldymo kameros ištraukite filo tešlą, kad atšiltų kambario temperatūroje. Orkaitėje pakepinkite migdolus su pistacijomis (kol gražiai pagels). Pasiruoškite daržoves. Nulupkite moliūgą, išimkite sėklas. Moliūgo minkštimą ir baklažaną supjaustykite ne didesniais nei 0,8 x 0,8 mm kubeliais. Valgomuosius svogūnėlius supjaustykite pusžiedžiais arba susmulkinkite. Papriką suraikykite 5 mm storio, norimo ilgio juostelėmis, susmulkinkite česnaką. Viską sumaišykite su aliejumi ir prieskoniais (pipirais, grūstomis kalendrų sėklomis, saldžiąja paprika, cinamonu). Skardą išklokite kepimo popieriumi, suverskite daržoves ir 20 min. pašaukite į iki 180 oC įkaitintą orkaitę. Nulupkite ir susmulkinkite imbierą, sukapokite kalendras, suberkite avinžirnius, skrudintus migdolus su pistacijomis. Viską sumaišykite su skrudintų daržovių mišiniu. Pasiruoškite apvalią tortų formą su atsidarančiais kraštais. Ištirpinkite sviestą ir kulinariniu teptuku ištepkite jos vidų. Klokite 2 filo tešlos lapus (kitus palikite uždengtus drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų) taip, kad viduje susiformuotų įdubimas, o lakštai nusvirtų už formos kraštų. Sviestu patepkite lakštų viršų. Vėl uždėkite 2 lapus ir jų viršų patepkite sviestu. Vieną tešlos lapą klokite skersai, kitą – išilgai. Procesą kartokite, kol sunaudosite visus lakštus (jei norite, vieną pasilikite papuošti). Sudėkite visas daržoves. Pakelkite ir kruopščiai sulipdykite tešlos kraštus. Jei norite, iš likusio lakšto suformuokite Jums patinkančią puošmeną (pvz., gėlę). Pyragą pašaukite į 180 oC įkaitintą orkaitę 30–40 min. Išėmę iš orkaitės, leiskite skanėstui šiek tiek atvėsti. Atsargiai nuimkite kepimo formos kraštus, gražiai patiekite ir skanaukite!

 

Panašūs receptai