Meksikietiški vegetariški buritai
Patinka
3 0


Klasifikacinės žymos

Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Pagrindiniai patiekalai, Vegetariški patiekalai

Meksikietiški vegetariški buritai

6 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 6
    tortilijų paplotėlių
  • 400 g
    konservuotų raudonųjų pupelių 
  • 2 v. š.
    tarkuotų morkų
  • 1 vnt.
    svogūno
  • 2
    česnako skiltelių
  • 2
    pomidorų
  • 1
    aitriosios paprikos
  • 100 g
    pievagrybių
  • stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio 
  • 2 v. š.
    aliejaus 
  • druskos (pagal skonį)
 

Pamokymas

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odą ir smulkiai supjaustykite. Morkas sutarkuokite šiaudeliais, svogūnus ir pievagrybius suraikykite plonais griežinėliais, sugrūskite česnakus ir 5–10 min. pakepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Sudėkite pupeles, druską, susmulkintą aitriąją papriką. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po 2 valg. šaukštus įdaro, pabarstykite tarkuotu sūriu, susukite į ritinėlį ir užlenkite kraštelius. Paruoštus ritinėlius apkepkite grilyje arba sudėkite į skardą (sujungimo vieta į apačią). Trumpam įkiškite į karštą orkaitę (kol išsilydys sūris). Galima ir pagudrauti: vietoje tortilijų paplotėlių naudokite paprasčiausius lietinius blynus.

 

Panašūs receptai