Menkės kepsneliai su parmezano ir sezamo kepurėle
Patinka
1 0


Klasifikacinės žymos

Sezamo sėklų, Lengvas, iki 20 min., Žuvies, Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai

Menkės kepsneliai su parmezano ir sezamo kepurėle

4 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 800 g
    šaldytos menkių filė
  • 50 g
    sviesto 
  • 50 g
    džiūvėsėlių
  • 30 g
    parmezano
  • 10 g
    sezamų sėklų
  • šlakelio aliejaus
  • 400 g
    vyšninių pomidorų 
  • žiupsnio džiovintų bazilikų
  • druskos
  • pipirų
 

Pamokymas

Atšildytą menkių filė supjaustykite porcijomis (maždaug 150-200 g gabalėliais) ir pabarstykite pipirais. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su sezamų sėklomis, džiūvėsėliais bei sviestu. Masė turėtų būti tarsi minkoma tešla. Suformuokite paplotėlius ir uždėkite ant žuvies gabalėlių. Į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą suguldykite menkių kepsnelius. Kepkite iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Likus kepti 5 min., į tą patį indą sudėkite bazilikais, pipirais ir druska pagardintus pomidoriukus. Skanaus!

 

Panašūs receptai