Midijos kokosų pieno padaže
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Lengvas, iki 20 min., Žuvies, Pagrindiniai patiekalai

Midijos kokosų pieno padaže

2 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 1 kg
    midijų
  • 2 v. š.
    aliejaus 
  • 1 vnt.
    svogūno
  • 2
    skiltelių česnako
  • 400 ml
    kokosų pieno
  • 100 ml
    vištienos sultinio 
  • žiupsnio kapotų šviežių bazilikų
  • 1 v. š.
    žaliosios citrinos sulčių
  • 1 v. š.
    rudojo cukraus
  • 1 v. š.
    žuvų padažo
  • 0.5 arb. š.
    aitriųjų paprikų padažo
 

Pamokymas

Į įkaitintą gilią keptuvę supilkite aliejų, suberkite kapotą česnaką bei svogūną ir kepkite apie 2 min., kol suminkštės. Supilkite kokosų pieną, sultinį, įberkite bazilikų, paskaninkite žaliųjų citrinų sultimis, ruduoju cukrumi ir likusiais pagardais. Padažui užvirus sudėkite kruopščiai nuplautas midijas, uždenkite ir vis pamaišydami kepkite 5 min. Neatsivėrusias kriaukles išmeskite. Midijas sudėkite į dubenius, gausiai apliekite padažu ir patiekite su jazminų ryžiais ar baltos duonos rieke.

 

Panašūs receptai