Moliūgų ir varškės pyragas su imbierais ir riešutais
Patinka
1 0


Klasifikacinės žymos

Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Desertai

Moliūgų ir varškės pyragas su imbierais ir riešutais

12 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 1 kg
    oranžinio moliūgo
  • 4 v. š.
    aliejaus RIMI
  • 250 g
    natūralaus skonio tepamojo varškės sūrio 
  • 115 g
    cukraus RIMI
  • 2 arb. š.
    meduolių prieskonių mišinio
  • 100 g
    rudojo cukraus 
  • 1 arb. š.
    vanilinio cukraus
  • 3 vnt.
    kiaušinių 
  • 150 g
    graikinių riešutų puselių
  • 120 g
    imbierinių sausainių
  • 450 g
    neriebios varškės
 

Pamokymas

Gaminimas:

Paruoškite moliūgų masę. Išimkite sėklas, įvyniokite moliūgą į foliją ir kepkite 200 °C, kol suminkštės (apie 30 min.). Išėmę atvėsinkite ir sumalkite (ar sutrinkite) iki vientisos masės. Pasiruoškite apvalią tortams kepti skirtą formą (skersmuo apie 26 cm). Patogu naudoti silikoninę. Su virtuviniu kombainu smulkiai sumalkite 75 g graikinių riešutų. Sutrinkite imbierinius sausainius. Viską sumaišykite su 4 valg. šaukštais aliejaus. Gautą masę tolygiai paskleiskite kepimo formos dugne. Į didelį dubenį sudėkite sūrį, meduolių prieskonių mišinį, baltąjį, rudąjį bei vanilinį cukrų ir maišytuvu išsukite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius, sukrėskite varškę ir lėtai maišykite. Supilkite moliūgų tyrę ir darsyk viską išmaišykite. Gautą masę supilkite į kepimo formą ant riešutų ir sausainių pagrindo. Uždenkite folija. Silikoninę formą su pyragu dėkite į kepimo skardą. Į skardą pripilkite vandens (vandens vonelė neleis suskilinėti pyrago viršui). Pyragą ir skardą su vandeniu pašaukite į iki 160 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 1 val. 30 min.–1 val. 45 min. Ištraukite pyragą iš orkaitės. Nuimkite foliją ir palikite atvėsti vandens vonelėje (bandydami traukti silikoninę formą su neatvėsusiu pyragu iš vandens, galite jį pažeisti). Keptuvėje lengvai pakepkite likusius graikinius riešutus (3–5 min.). Jais papuoškite pyragą. Kepimo formą su pyragu išimkite iš vandens vonelės ir neuždengtą įdėkite į šaldytuvą 4 val. (galite ir per naktį). Atšalusį gardumyną atsargiai išimkite iš formos ir patiekite.

 

Panašūs receptai