Morenginis tortas su uogomis
Patinka
2 0


Klasifikacinės žymos

Kiaušinių, Laktozės, Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Glitimo, Desertai

Morenginis tortas su uogomis

12 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • Morengui
  • 4
    kiaušinių baltymų RIMI,
  • 200 g
    cukraus RIMI,
  • žiupsnelio druskos.
  • Pertepimui
  • 250 g
    turkiško jogurto,
  • 300 g
    šilauogių (~ 150 g puošti, ~ 150 g pertepti),
  • 200 g
    aviečių (~ 100 g puošti, ~ 100 g pertepti),
  • 300 g
    plakamosios grietinėlės RIMI (30 % rieb.),
  • 30 g
    cukraus RIMI.
 

Pamokymas

1. Kepkite morengą:

Išplakite 4 baltymus iki standžios masės (apvertus puodą neturi išbėgti), tada įberkite žiupsnelį druskos, 200 g cukraus.

Plakite, kol ištirps cukraus kristalai. Gautą masę padalinkite į dvi dalis, suformuokite 2 apvalius morengus ir kepkite 120–140 oC temperatūros orkaitėje iki 2 val.

2. Paruoškite pertepimą:

Pasiruoškite 150 g šilauogių ir 100 g aviečių. Likusias uogas atidėkite papuošimui.

3. Ruoškite kremą:

Išplakite grietinėlę, turkišką jogurtą ir cukrų iki standžios masės. Vietoj turkiško jogurto galite naudoti maskarponės sūrį.

4. Pertepkite tortą:

Dėkite morengą, tada paruoštą kremą, šilauoges, avietes, morengą ir kremą. Torto viršų gausiai papuoškite likusiomis šilauogėmis ir avietėmis. Skanaus!

P. S. Šis tortas skaniausias tik padarytas, jis nėra tinkamas laikyti.

 

Panašūs receptai