Nuga
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Riešutų, Kiaušinių, iki 20 min., Lengvas, Desertai, Konditerija

Nuga

10 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 1 arb. š.
     tarkuotos apelsino žievelės
  • 0.5 arb. š.
    cinamono
  • 400 g
    cukrus 
  • 250 g
    medaus 
  • 6 vnt.
    kiaušinių 
  • 750 ml
    vandens
  • 1 v. š.
    acto (3 proc.)
  • sviesto kepimo skardai patepti
  • 150 g
    mėgstamų riešutų (graikinių, migdolų, lazdynų) RIMI
  • 150 g
    mėgstamų džiovintų uogų ir vaisių (spanguolių, razinų) 
 

Pamokymas

Riešutus paspraginkite sausoje keptuvėje. Į puodą pilkite actą, verdantį vandenį, įdėkite apelsino žievelę, cinamoną, cukrų, sukrėskite medų. Masę pakaitinkite ir nuolatos maišydami virkite, kol gražiai pagels. Atšaldytus baltymus išplakite iki standžių putų. Saldžią masę iš lėto supilkite į baltymų putas. Gerai išmaišykite. Paruoštą mišinį sukrėskite į sviestu išteptą kepimo skardą, viršų išlyginkite riebalais ištepta mentele. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 10 min. Iškepusią ir atvėsusią nugą supjaustykite norimos formos gabalėliais ir palikite, kad sukietėtų.

 

Panašūs receptai