Obuolių ir varškės kremo batonėliai
Patinka
2 0


Klasifikacinės žymos

Kiaušinių, Laktozės, Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Užkandžiai, Desertai, Konditerija

Obuolių ir varškės kremo batonėliai

6 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • Tešlai reikės:
  • 100 g
    miltų 
  • 50 g
    rudojo cukraus 
  • žiupsnio rožinės Himalajų druskos 
  • 112 g
    sviesto 
  • Įdarui reikės:
  • 226 g
    varškės kremo
  • 50 g
    cukraus 
  • 1 vnt.
    kiaušinio 
  • pusės arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • žiupsnio rožinės Himalajų druskos 
  • 2 vnt.
    lietuviškų obuolių
  • ketvirčio arbatinio šaukštelio cinamono
  • žiupsnio muskato
  • Trupiniams reikės:
  • 65 g
    miltų 
  • 100 g
    rudojo cukraus 
  • 20 g
    avižinių dribsnių
  • 55 g
    sviesto 
 

Pamokymas

Pasigaminkite trupinius: į dubenį suberkite miltus, rudąjį cukrų, avižinius dribsnius, sumeskite kubeliais pjaustytą sviestą. Viską gerai išsukite maišytuvu. Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 30 minučių šaldytuve. Paruoškite tešlą: dubenyje sumaišykite miltus, rudąjį cukrų ir druską. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir viską gerai išminkykite. Tešlą susukite į plėvelę ir įdėkite 15-ai minučių į šaldytuvą. Kol tešla šąla, pasidarykite įdarą. Sumaišykite varškės kremą su cukrumi, įmuškite kiaušinį, įberkite vanilinį cukrų ir žiupsnį druskos. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, berkite cinamoną, muskatą ir cukrų. Paruoštus obuolius sumaišykite su varškės kremo mase. Į kepimo formą įtieskite sviestinio popieriaus. Klokite tešlą ant kepimo formos, supilkite įdarą. Ant viršaus trupinkite paruoštą trupinių tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 176 °C temperatūros. Kepkite apie 30–35 minutes. Pyragą atvėsinkite, išimkite iš formos ir supjaustykite. Šiame recepte galite naudoti sviestą „Zero Lactose“ (80 %).

 

Panašūs receptai