Pasukų gardėsis su uogų padažu
Patinka
1 0


Klasifikacinės žymos

Laktozės, daugiau kaip 40 min., Vidutinis, Desertai

Pasukų gardėsis su uogų padažu

8 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 500 ml
    pasukų
  • 30 g
    želatinos
  • 200 g
    cukraus RIMI
  • 10 g
    vanilinio cukraus
  • 500 g
    aviečių
  • uogų papuošti
  • mėtų lapelių papuošti
 

Pamokymas

Želatiną užpilkite 90 ml šalto vandens ir palikite 5–10 min. brinkti. Paskui sudėkite į puodą ir kaitindami ant vidutinės ugnies leiskite ištirpti. Nukėlę puodą nuo ugnies nuolat maišydami supilkite pasukas. Į gautą masę įmaišykite 100 g įprasto bei 10 g vanilinio cukraus ir išpilstykite į pasirinktos formos mažus indelius. Dėkite į šaldytuvą 1,5 val., kad sustingtų. Gardėsiui sustingus, indelius trumpam pamerkite į karštą vandenį – lengviau išimsite ir nesugadinsite trapios formos. Avietes sutrinkite su likusiu cukrumi. Desertą patiekite su trintomis uogomis ir papuoškite. Skanaus!

 

Panašūs receptai