Pievagrybiai su spanguolių įdaru ir pelėsiniu sūriu
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Lengvas, iki 20 min., Riešutų, Užkandžiai, Konditerija

Pievagrybiai su spanguolių įdaru ir pelėsiniu sūriu

2 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 12 vnt.
    rudųjų pievagrybių (galite naudoti ir baltuosius)
  • 30 ml
    alyvuogių aliejaus RIMI
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • 80 ml
    spanguolių džemo
  • 180 g
    balto pelėsinio sūrio
  • 12
    graikinių riešutų puselių (neprivaloma)
  • šakelės šviežių čiobrelių
 

Pamokymas

Drėgnu skudurėliu nuvalykite grybų kepurėles ir nupjaukite kotus. Patepkite kepurėles alyvuogių aliejumi. Skardą išklokite kepimo popieriumi ar folija. Sudėkite kepurėles. Paskaninkite druska ir pipirais. Į kiekvieną kepurėlę pripilkite po maždaug 1 arb. šaukštelį spanguolių džemo (priklausomai nuo kepurėlių dydžio). Supjaustykite baltąjį pelėsinį sūrį norimo dydžio gabaliukais ir dėkite ant grybų. Pabarstykite sūrį smulkintais graikiniais riešutais. Pašaukite grybus į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C temperatūros. Kepkite apie 15 min. arba kol sūris pradės burbuliuoti. Ištraukę iš orkaitės apibarstykite šviežiais čiobrelių lapais. Prieš patiekdami leiskite bent 10 min. atvėsti. Skanaukite dar šiltus.

Patarimas. Puikiai tinka su baltuoju vynu.

 

Panašūs receptai