Portabella pievagrybių ir sojų varškės suvožtinis
Patinka
1 0


Klasifikacinės žymos

Laktozės, Lengvas, iki 20 min., Pagrindiniai patiekalai

Portabella pievagrybių ir sojų varškės suvožtinis

2 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 150 g
    sojų varškės sūrio (angl. tofu)
  • 4 vnt.
    Portabella pievagrybių kepurėlių
  • 3.5 v. š.
    balzaminio acto
  • 2 v. š.
    alyvuogių aliejaus 
  • 1
    didelio pomidoro
  • saujos šviežių bazilikų arba gražgarsčių lapelių
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio pipirų
 

Pamokymas

Grybų kepurėles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sumaišykite alyvuogių aliejų su balzaminiu actu ir šiek tiek palaikykite grybus šiame marinate. Kepurėles kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje arba tiesiog keptuvėje. Pievagrybių kepurėlių viršutinę dalį kepkite apie 5 min., apverskite ir dar pakepinkite 2–3 min. Greta apkepkite sojų varškės sūrio riekeles. Pomidorų riekeles pagardinkite druska ir pipirais. Tarp dviejų grybų kepurėlių sluoksniuokite sojų varškės sūrio riekeles, pomidorą bei bazilikus arba gražgarstes, o suvožtinį patiekite šiltą.

 

Panašūs receptai