Pusryčių salotos su ridikėliais
Patinka
2 0


Klasifikacinės žymos

Kiaušinių, Lengvas, iki 20 min., Garstyčių, Pusryčiai, Salotos ir mišrainės

Pusryčių salotos su ridikėliais

2 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 100 g
    šviežių špinatų lapų
  • 100 g
    šviežių rūgštynių lapų (jei norite)
  • ryšelio ridikėlių 
  • kelių svogūnų laiškų
  • 6
    riekių rūkytos šoninės arba riebaus kumpio
  • 2 vnt.
    kiaušinių 
  • 1 v. š.
    acto
  • Padažui
  • 2 v. š.
    citrinų sulčių
  • 4 v. š.
    itališko alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š.
    grūdėtųjų garstyčių
  • 1 arb. š.
    medaus
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį
 

Pamokymas

Pirmiausia į lėkštes paklokite švarius špinatų ir rūgštynių lapus (jei norite), o ant jų sudėkite ketvirčiais arba griežinėliais supjaustykite švarius ridikėlius. Tuomet iš padažui skirtų produktų suplakite padažą (patogu ir stiklainyje). Dabar atėjo eilė kiaušiniams ir šoninei. Puode užvirinkite vandenį su šaukštu acto, tada užkaiskite keptuvę. Keptuvėje kepkite šoninės gabaliukus, kol šie pradės riestis, o į puodą su lengvai verdančiu vandeniu ir actu atsargiai įmuškite kiaušinius. Kiaušinius virkite kelias minutes, kol sutvirtės baltymas (trynys turi likti skystas). Apkepusius šoninės gabaliukus guldykite šalia ridikėlių, o per vidurį atsargiai uždėkite virtą be lukštų kiaušinį. Salotų viršų apibarstykite kapotais svogūnų laiškais ir apšlakstykite jau paruoštu padažu. Skanių ir sočių pavasario pusryčių!

 

Panašūs receptai