Salsos kišenės su avokadu ir tepamuoju sūriu
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Kiaušinių, Laktozės, Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Užkandžiai

Salsos kišenės su avokadu ir tepamuoju sūriu

4 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 500 g
    sluoksniuotos mielinės tešlos RIMI
  • 125 g
    natūralaus skonio tepamojo varškės sūrio ICA
  • 1
    kiaušinio RIMI
  • 1
    avokado
  • druskos ir pipirų (pagal skonį)
  • Salsai
  • 4
    pomidorų
  • 1
    aitriosios paprikos
  • 1
    žaliosios citrinos
  • 1
    raudonojo svogūno
  • žiupsnelio džiovinto raudonėlio
  • žiupsnio šviežių kalendrų lapų
 

Pamokymas

Paruoškite salsą. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, išimkite sėklas ir supjaustykite norimo dydžio kubeliais. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, sukapokite aitriąją papriką. Daržoves sudėkite į vieną indą. Išspauskite citrinos sultis, suberkite raudonėlį ir kapotą kalendrą (pagal skonį). Viską išmaišykite. Ant didelės pjaustymo lentos, pabarstytos miltais, supjaustykite tešlą maždaug 5 cm pločio ir 8–10 cm ilgio gabalėliais. Taip paruošite 8 gabalėlius: iš jų išeis 4 kišenės. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi. Sudėkite pusę tešlos gabalėlių. Į jų vidurį (kraštus palikite neliestus) įkrėskite apie 1 valg. šaukštą salsos, tada – tepamojo varškės sūrio, o ant viršaus uždėkite skiltelę avokado. Ant viršaus užklokite likusius tešlos gabalėlius. Sandariai užspauskite kraštus. Keliose vietose galite įpjauti kišenių viršaus vidurinę dalį. Kulinariniu teptuku plonai patepkite kišenes kiaušinio plakiniu. Pašaukite į 200 0C įkaitiną orkaitę ir kepkite apie 15–20 min., kol kišenės gražiai išsipūs. Kepinius dailiai išdėliokite lėkštėje ir skanaukite.

Atšildykite tešlą, kaip nurodyta pakuotėje.

 

Panašūs receptai