Šimtalapis su razinomis ir aguonomis
Patinka
3 1


Klasifikacinės žymos

Kiaušinių, Laktozės, Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Desertai, Konditerija

Šimtalapis su razinomis ir aguonomis

10 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 1 kg
    miltų 
  • 50 g
    mielių
  • 8 vnt.
    kiaušinių 
  • 400 g
    sviesto 
  • 300 ml
    pieno 
  • 500 g
    cukrus 
  • 300 g
    išmirkytų razinų 
  • 300 g
    aguonų
  • žiupsnio druskos
 

Pamokymas

Mieles kildinkite su trupučiu pieno ir cukraus. Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su likusiu pienu. Į gautą plakinį berkite miltus, pilkite mieles ir pagardinkite žiupsniu druskos. Palaukę apie pusvalandį masę išmaišykite su virtuviniu kombainu. Tešlą padalinkite į šešias lygias dalis. Iš kiekvienos dalies padarykite po tešlos kamuoliuką, aptepkite tirpintu sviestu ir palikite valandą kilti šiltoje vietoje. Imkite po vieną kamuoliuką ir šiek tiek pakočioję atsargiai tempkite rankomis, kol stačiakampio formos lakštas taps itin plonas ar beveik permatomas (2–3 mm). Paruoštą lakštą klokite ant stalo, jo paviršių ištepkite tirpintu sviestu ir apibarstykite su maždaug 80 g cukraus. Antrąjį lakštą klokite ant pirmojo, viršų patepkite sviestu ir pabarstykite tokiu pačiu kiekiu cukraus. Taip sluoksniuokite visus 6 lakštus, o ant paskutiniojo, ištepę sviestu ir pabarstę cukrumi, berkite nuplikytas maltas aguonas bei razinas. Susluoksniuotus tešlos lakštus su įdaru susukite į volelį. Paruoštą pyragą guldykite ant sviestu išteptos kepimo skardos ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Iškepusiam šimtalapiui leiskite atvėsti, o jo viršų apliekite iš vidaus ištekėjusia karamele.

 

Panašūs receptai