Šokoladinis tortas \"Velykiniai zuikučiai\"
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Kiaušinių, Laktozės, Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Glitimo, Desertai, Konditerija

Šokoladinis tortas \"Velykiniai zuikučiai\"

12 porcijų, - oms
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • Biskvitui
  • 100 g
    juodojo šokolado
  • 120 g
    sviesto
  • 4 vnt.
    kiaušinių 
  • 220 g
    rudojo cukraus
  • 170 g
    miltų 
  • 30 g
    kakavos
  • 1.5 arb. š.
    kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • lašelio vanilės ekstrakto
  • 200 ml
    kefyro
  • Kremui
  • 300 g
    juodo šokolado
  • 400 ml
    grietinės (30–35 proc) 
  • Papuošti
  • Pagal skonį šokoladinių, spalvotų kiaušinio formos saldainių
  • 1
    šokoladinio kiškučio
  • purškiamosios grietinėlės
 

Pamokymas

Ištirpinkite sviestą ir 100 g šokolado. Elektriniu plaktuvu 7 min. plakite kiaušinius su cukrumi. Tada pamažu supilkite sviesto ir šokolado masę. Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius persijokite į dubenį, suberkite į šokoladinę masę ir išmaišykite. Supilkite kefyrą, vanilės ekstraktą ir dar pamaišykite. Tešlą suverskite į dvi torto formas ir kepkite 180 0C temperatūros orkaitėje 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsinkite. Kremas. Ištirpinkite likusį šokoladą. Kitame puodelyje pašildykite grietinę: vis pamaišykite, kad nesuskystėtų. Viską atsargiai sumaišykite. Biskvitą perpjaukite išilgai į dvi dalis. Į torto formą įdėkite biskvito lakštą. Ant jo tepkite kremą, klokite kitą biskvito lakštą ir vėl tepkite kremą. Baigę sluoksniuoti sulyginkite kraštus. Papuošimas. Purškite grietinėlę ant torto formuodami kiaušinių „lizdelius“. Pagal skonį papuoškite saldainiais ir zuikučiu.

 

Panašūs receptai