Suvožtiniai su jautienos kepsnio riekelėmis ir svogūnų džemu
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Laktozės, Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Užkandžiai

Suvožtiniai su jautienos kepsnio riekelėmis ir svogūnų džemu

6 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 300 g
    jautienos išpjovos arba nugarinės
  • 1 v. š.
    alyvuogių aliejaus 
  • jūros druskos pagal skonį
  • 200 g
    mėgstamų salotų lapų
  • žiupsnio plonųjų česnakų laiškų (nebūtinai)
  • 0.8 arb. š.
    šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Svogūnų džemui
  • 2 v. š.
    alyvuogių aliejaus 
  • 2 v. š.
    sviesto 
  • 0.5 arb. š.
    druskos
  • 100 g
    rudojo cukraus 
  • 6
    valgomųjų svogūnėlių (angl. shallot) 
  • 100 ml
    balzaminio acto
  • 50 g
    razinų 
  • Duonelėms
  • 6 vnt.
    itališkų duonelių (čiabatų)
  • 2 v. š.
    alyvuogių aliejaus 
  • 2
    skiltelių česnako
  • Padažui
  • 200 g
    grietinės 
  • 3 v. š.
    krienų
  • 0.2 arb. š.
    druskos
  • 0.2 arb. š.
    šviežiai maltų juodųjų pipirų
 

Pamokymas

Pasiruoškite svogūnų džemo. Gerai įkaitinkite didelę keptuvę, supilkite aliejų, įmeskite sviestą. Suberkite plonais žiedeliais supjaustytus svogūnus. Nuolat maišydami kepinkite apie 5 min. Supilkite actą, suberkite cukrų ir razinas, įberkite druskos. Sumažinkite kaitrą ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol didžioji dalis skysčio išgaruos (maždaug 20 min.). Nuimkite nuo viryklės ir leiskite džemui atvėsti iki kambario temperatūros. Nuo mėsos pašalinkite plėveles. Nepjaustytą jautienos gabalą apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje (po 1–2 min. kiekvieną pusę). Paskaninkite druska, pipirais ir pašaukite į iki 180 oC įkaitintą orkaitę 15 min. Ištraukę iš orkaitės, leiskite kelias minutes „pailsėti“. Tuomet aštriu peiliu supjaustykite mėsą kuo plonesniais griežinėliais. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą (kol paruošite visa kita). Čiabatas suraikykite išilgai. Duoneles lengvai apšlakstykite aliejumi ir dėkite į iki 180 oC įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol lengvai apskrus (8–10 min.). Ištraukę iš orkaitės, leiskite 3 min. „pailsėti“. Tuomet vidines puses įtrinkite nuluptomis česnako skiltelėmis. Ant kepintų duonelių krėskite svogūnų džemą, ant džemo dėkite mėsą, ant mėsos – padažą, ant padažo – smulkintus česnakų laiškus, o ant jų – po salotos lapelį. Viską uždenkite kita duonelės pusele. Skanaus!

 

Panašūs receptai