Šviežių kopūstų pyragas
Patinka
1 0


Klasifikacinės žymos

Kiaušinių, Laktozės, Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Pagrindiniai patiekalai, Vegetariški patiekalai

Šviežių kopūstų pyragas

6 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • Tešlai
  • 200 g
    miltų 
  • 130 g
    margarino 
  • 1
    kiaušinio 
  • 2 v. š.
    vandens
  • žiupsnelio jūros druskos ir smulkiųjų žolelių mišinio „Selection by RIMI“
  • Įdarui
  • 0.5
    kopūsto
  • 1
    svogūno
  • ryšulėlio krapų
  • 100 g
    sūrio
  • 3
    kiaušinių 
  • žiupsnelio cukraus RIMI
  • žiupsnelio druskos
  • 150 g
    ekologiškos jogurtinės grietinės DOBILAS
  • 2 v. š.
    alyvuogių aliejaus su česnakais ir aitriosiomis paprikomis 
  • saujelės spanguolių
 

Pamokymas

Į miltus sudėkite margariną, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir minkykite iki vientisos masės. Tešlą suvyniokite į foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą. Kai tešla atvės, iškočiokite skritulį, aplipdykite juo kepimo indo sieneles, subadykite šakute ir dar pusvalandį palaikykite šaldytuve. Kol tešla šąla, ruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite kopūstą ir svogūną. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir apkepinkite daržoves. Pagardinkite druska, cukrumi, krapais, uždenkite ir troškinkite, kol suminkštės. Įdarą pilkite ant tešlos ir tolygiai paskirstykite, apibarstykite tarkuotu sūriu, spanguolėmis. Kiaušinius išplakite, sudėkite grietinę ir užpilkite ant pyrago viršaus. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 30 min.

 

Panašūs receptai