Tailandietiška kiauliena su žemės riešutų kariu
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Riešutų, Pagrindiniai patiekalai, Mėsos patiekalai

Tailandietiška kiauliena su žemės riešutų kariu

4 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 1 v. š.
    alyvuogių aliejaus 
  • žiupsnio svogūnų laiškų
  • 400 g
    kiaulienos nugarinės arba išpjovos
  • 4 v. š.
    raudonojo kario pastos
  • 4 v. š.
    žemės riešutų sviesto 
  • 1 v. š.
    rudojo cukraus 
  • 1 v. š.
    sojų padažo 
  • 1
    žaliosios citrinos (sultims)
  • 300 g
    ryžių Jazmin 
  • 750 ml
    vandens
  • žiupsnio šviežių kalendrų su stiebais ir lapais
  • 400 ml
    kokosų pieno 
  • 175 g
    mažųjų konservuotų kukurūzų burbuolių
 

Pamokymas

Supjaustykite kiaulieną 1 x 4 cm juostelėmis. Dideliame puode ar gilioje keptuvėje su dangčiu įkaitinkite aliejų. Sumeskite smulkintus svogūnų laiškus, kalendrų stiebelius ir kepkite 1 minutę. Sudėkite kiaulienos griežinėlius ir kepkite dar 5 minutes, kol gražiai paruduos. Tuomet įdėkite kario pastos ir žemės riešutų sviesto. Po 30 sekundžių įberkite cukraus, įpilkite sojų padažo, kokosų pieno ir apie pusę puodelio vandens. Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite troškintis ant silpnos ugnies 15 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Kol patiekalas troškinasi, atskirame puode išvirkite ryžius, kaip nurodyta instrukcijoje. Uždenkite puodą rankšluosčiu, kad neatvėstų. Tuomet nukelkite troškinio dangtį, įmeskite kukurūzų burbuoles ir padidinkite kaitrą. Troškinkite apie 3 minutes, kol sušils kukurūzai ir sutirštės padažas. Supilkite citrinos sultis ir prieskonius. Patiekite su ryžiais, papuoškite stambiai kapotais kalendrų lapeliais ir svogūnų laiškais. Skanaus!

Patarimas. Šį patiekalą galima užšaldyti iki 2 mėnesių. Išėmę iš šaldymo kameros gerai atitirpinkite ir patroškinti gilioje keptuvėje ar puode.

 

Panašūs receptai