Tailandietiška lašiša su makaronais
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Laktozės, Lengvas, iki 20 min., Žuvies, Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai, Makaronų patiekalai

Tailandietiška lašiša su makaronais

4 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 300 g
    lašišos filė
  • 200 g
    ryžių makaronų
  • 2 arb. š.
    arb.šaukštelių raudonosios kario pastos „Curry paste“
  • 1
    vidutinio dydžio valgomojo batato „saldžiosios bulvės“
  • 1 vnt.
    kubelio vištienos sultinio 
  • 100 ml
    pieno RIMI
  • žiupsnio šviežių kalendrų
  • žiupsnio svogūno laiškų
  • šlakelio aliejaus RIMI
 

Pamokymas

Į verdantį pasūdytą vandenį sumeskite makaronus ir virkite pakuotėjenurodytą laiką (~ 5 min.). Makaronus nuplaukite, nusausinkite kiaurasamtyje, šliūkštelėkite šlakelį aliejaus ir atidėkite. Paruoškite ingredientus: supjaustykite lašišos filė ir valgomąjį batatą Jums patinkančio dydžio kubeliais (~ 1,5–2 cm). Susmulkinkite svogūnų laiškus bei kalendras. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai pakepkite kario pastą. Suberkite svogūnų laiškus (pasilikite žiupsnelį papuošti) ir trumpai pakepinkite. Įdėkite valgomąjį batatą ir įpilkite tiek pieno, kad viską apsemtų. Įmeskite sultinio kubelį. Troškinkite ant vidutinės ugnies (ne karštos, kad pieno nesutrauktų!), kol batatas suminkštės (apie 5–7 min). Tuomet suberkite lašišos gabaliukus ir troškinkite apie 3–4 min. Įmaišykite pusę kalendrų. Į 4 dubenėlius sudėkite makaronus, ant jų užpilkite troškinį ir apibarstykite likusiomis kalendromis bei svogūnų laiškais. Skanaus!

 

Panašūs receptai