Tilapija su apelsinais ir pankoliais
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Žuvies, Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai

Tilapija su apelsinais ir pankoliais

2 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 2 vnt.
    tilapijų (iš viso ~ 700-900 g)
  • 50 ml
    alyvuogių aliejaus
  • drusko pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • 2 vnt.
    apelsinų
  • 1 vnt.
    pankolio šaknies
  • 1 arb. š.
    šviežių petražolių
  • 1 arb. š.
    šviežių mėtų
  • 1 arb. š.
    balzaminio acto
  • 0.5 arb. š.
    pankolių sėklų
  • 0.5 arb. š.
    maltos kalendros
 

Pamokymas

Kepimo skardą išklokite folija. Žuvis nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, nuskuskite žvynus ir įdėkite į kepimo skardą. Iš visų pusių įtrinkite aliejumi (½ valg. šaukšto), druska ir pipirais. Palikite marinuotis bent 15 min. Pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20–30 min. (priklausomai nuo žuvų dydžio). Apelsinus nulupkite ir suplėšykite skiltelėmis. Skilteles perpjaukite pusiau (galite ir smulkiau). Pankolio šaknį suraikykite plonais griežinėliais. Apelsinus su pankoliais trumpai (2–3 min.) apkepkite aliejuje. Pabaigoje įmeskite pankolių sėklų, kalendros, smulkintų mėtų ir petražolių. Pagardinkite balzaminiu actu, druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Į lėkštes sudėkite iškeptas žuvis. Šalia sukrėskite garnyrą su pankoliais ir apelsinais. Ant viršaus supilkite skardoje susidariusias sultis. Galite viską papuošti stambiai kapotomis šviežiomis mėtomis ir petražolėmis. Skanaus!

 

Panašūs receptai