Troškinys moliūgo puodynėje
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

Vidutinis, daugiau kaip 40 min., Pagrindiniai patiekalai, Mėsos patiekalai

Troškinys moliūgo puodynėje

5 asmenims, -ų
Daugiau kaip 40 min.
Vidutinis

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 1 vnt.
    didelio moliūgo
  • 1 v. š.
    druskos
  • 1 v. š.
    medaus 
  • 2 vnt.
    vištienos ketvirčių ar filė (~ 0,6 kg)
  • 3 vnt.
    svogūnų
  • 6 vnt.
    nedidelių morkų (~ 0,5 kg)
  • 1 vnt.
    mažos cukinijos
  • 3 vnt.
    paprikų
  • 0.5 kg
    nedidelių pomidorų
  • 0.8
    moliūgo minkštimo
  • šlakelio aliejaus
  • ryšulėlio krapų
  • ryšulėlio petražolių
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio pipirų
  • 3
    skiltelių česnako
 

Pamokymas

Nupjaukite moliūgo viršūnėlę (bus dangtelis), gremžtuku išskobkite vidų – palikite maždaug 2 cm storio sieneles. Moliūgo indo sieneles įtrinkite 1 šaukštu druskos ir leiskite pastovėti. Vėliau sieneles ištepkite medumi. Vištieną supjaustykite mažais gabaliukais ir apibarstykite mėgstamais prieskoniais. Paukštieną, smulkintą česnaką apšlakstykite aliejumi, sudėkite į keptuvę ir lengvai pakepinkite. Kitoje keptuvėje apkepinkite smulkintą svogūną, griežinėliais pjaustytas morkas, stambiais kubeliais pjaustytą cukiniją, juostelėmis suraikytas paprikas, pabaigoje sumeskite nuluptus smulkintus pomidorus, užberkite pagal skonį prieskonių, druskos, pipirų. Daržoves su prieskoniais troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Dubenyje sumaišykite troškintas daržoves, vištieną, moliūgo minkštimą, kapotus žalumynus, moliūge išsiskyrusias sultis ir, galiausiai, įdarą sudėkite į moliūgo puodynę. Uždenkite dangteliu, statykite į skardą su trupučiu vandens ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 2 val. Patiekite troškinį su moliūgo puodynės gabaliuku. Skanaus!

 

Panašūs receptai