Tuno ir avokadų salotos
Patinka
1 0


Klasifikacinės žymos

Lengvas, iki 20 min., Žuvies, Salotos ir mišrainės

Tuno ir avokadų salotos

2 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • pipirų pagal skonį
  • 1 v. š.
    šviežių kalendrų
  • 1 vnt.
    didelio prinokusio avokado
  • 155 g
    konservuoto tuno savo sultyse
  • 1 vnt.
    raudonojo svogūno
  • 1 vnt.
    ilgavaisio agurko
  • 1 vnt.
    raudonosios paprikos
  • 200 g
    konservuotų raudonųjų pupelių 
  • 1 vnt.
    citrinos
  • 2 v. š.
    alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • 1 v. š.
    šviežių mėtų
 

Pamokymas

Perpjaukite avokadą išilgai, išimkite branduolį, išskobkite minkštimą ir supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais. Susmulkinkite raudonąjį svogūną. Agurką nulupkite, perpjaukite išilgai ir arbatiniu šaukšteliu išimkite sėklas. Supjaustykite 1 cm3 dydžio kubeliais. Papriką suraikykite norimo dydžio gabaliukais. Perplaukite pupeles. Prilaikydami šakute išimkite tuną (kad nuvarvėtų sultys). Viską sudėkite į gilų dubenį. Pritarkuokite 1 valg. šaukštą citrinos žievelių, išspauskite 2 valg. šaukštus citrinos sulčių ir užpilkite ant salotų. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska. Sukapokite kalendras ir mėtas. Viską gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 20–30 min. Mėgaukitės šaltomis salotomis. Skanaus!

 

Panašūs receptai