Velykų migdoliniai sausainiai („macarons“)
Patinka
3 0


Klasifikacinės žymos

Riešutų, Kiaušinių, iki 20 min., Lengvas, Užkandžiai, Desertai

Velykų migdoliniai sausainiai („macarons“)

20 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 100 g
    migdolų
  • 300 ml
    „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 3
    kiaušinių baltymų
  • 50 ml
    „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • geltonų maistinių dažų
  • Glajui:
  • 100 g
    natūralaus skonio tepamojo varškės sūrio „Philadelphia“
  • 100 ml
    „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 0.5 g
    šafrano
 

Pamokymas

Migdolus apvirkite, nulupkite odelę ir sumalkite. Sumaišykite migdolų miltus su cukraus milteliais. Kiaušinių baltymus valandą palaikykite kambario temperatūroje, tada išplakite elektriniu plaktuvu iki standžių putų. Supilkite cukrų, išsukite morenginę masę ir atsargiai įmaišykite į migdolų ir cukraus miltelių masę. Šaukštu arba konditeriniu švirkštu dėkite masę ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Turėtumėte pagaminti apie 40 migdolinių sausainių. Palikite stovėti 15 min., tada kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 150 °C temperatūroje maždaug 12–15 min. Kepimo popierių su sausainiais išimkite iš kepimo skardos, padėkite ant grotelių ir palikite sausainius atvėsti. Sumaišykite visus glajui skirtus produktus. Ant vienos sausainio pusės užtepkite glajaus ir ant viršaus uždėkite kitą sausainį. Kepinius laikykite vėsioje vietoje.

 

Panašūs receptai