Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis
Patinka
0 0


Klasifikacinės žymos

iki 20 min., Lengvas, Sriubos

Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis

4 asmenims, -ų
Iki 20 min.
Lengvas

 

Pridėti

Sudedamosios dalys

  • 120 g
    svogūnų
  • 120 g
    morkų
  • 20 g
    česnakų
  • 800 g
    šaldytų žirnelių
  • 1.2 l
    vandens
  • 1 vnt.
    vištienos sultinio kubelio 
  • 10 g
    aliejaus 
  • 10 g
    sviesto
  • žiupselio druskos
  • žiupsnelio pipirų
  • 10 g
    šviežių mėtų
 

Pamokymas

Svogūną, morkas ir česnaką supjaustykite kubeliais ir apkepkite (apie 5 min.) puode su sviestu ir aliejumi. Tada supilkite vandenį, įmeskite vištienos sultinio kubelį ir virkite apie 10 min. Kai daržovės suminkštės, suberkite žirnelius ir pagardinkite mėtų lapeliais. Leiskite užvirti. Vos tik sriuba pradės kunkuliuoti, puodą nukelkite nuo ugnies ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Patiekdami pagal skonį paskaninkite druska ar pipirais.

 

Panašūs receptai